top of page
Keresés

GYÁRTÁSI AUTOMATIZÁLÁS – AZ UNIVERSAL ROBOTS ERŐFESZÍTÉSEI A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ÉRDEKÉBEN

Frissítve: 2021. máj. 26.

Az együttműködő robotok újradefiniálják a gyártók mai működését. A folyamat további elősegítésére - az együttműködésen alapuló robotgyártót - az Universal Robots (UR) vállalatot egy jövőkép és küldetés vezet, amelynek célja az iparágak termelékenységének fokozása, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra. A robotok most a leggyorsabban növekvő ipari automatizálási szegmens, amely várhatóan 2025-re tízszeresére növekszik, állítja a Robotipar Egyesület (RIA). Egy másik jelentésben a BIS Research az UR-t a legfontosabb cobot-innovátorként sorolta be, amely meghatározó vezető pozíciót vett fel (a világ 60%-ának megfelelő globális részesedéssel), és több cobotot értékesített, mint az összes versenytárs együttesen. Ez a pozíció motiválja az UR-t arra, hogy tovább mozdítsa az együttműködő robotok korszakát.


A 2018-as év a Universal Robots tizedik üzleti éve volt. 2017-ben a társaság 72%-kal nőtt, és a vállalat még ebben az évtizedben célul tűzte ki a 25 000. cobot eladását. A mai napig a társaság több mint 31 000 cobotot értékesített szerte a világon. Az UR társalapítója és műszaki igazgatója, Esben Østergaard maga szállította be ezek közül a robotok közül az elsőt, miután egy kis csapatot irányított három éves fejlesztés során egy dél-dániai egyetemi alagsorban. Østergaard az Engelberger-díjat, a robotika „Nobel-díját” nyerte el 2018-ban a cobotok kifejlesztésében történő úttörő szerepe miatt.


A második évtizedbe lépve az Universal Robots jövőképe tovább növekszik. Az IMTS 2018-as sajtótájékoztatón Jurgen von Hollen, a Universal Robots elnöke, és az UR társalapítója és műszaki igazgatója Esben Østergaard körvonalazta a vállalat vízióját, miszerint „az automatizálás alapjaiban alakítsa át a globális gazdaságot”.


„A kooperációs robotok (cobotok) élenjárói vagyunk a kifejezés létezése óta. Úgy gondoljuk, hogy a cobotok esetében az együttműködés ugyanolyan fontos, mint a hozzáférhetőség és rugalmasság azáltal, hogy a robotokat olyan gyártók számára is elérhetővé tesszük, amelyek soha nem gondolták, hogy a költségek és bonyolultságuk miatt robotokat telepíthetnek.” Mondta Esben Østergaard.


Jurgen von Hollen kifejtette, hogyan akarják csökkenteni az automatizálás akadályait, és lehetővé teszik a felhasználók széles köre számára, különösen a kkv-k számára, hogy kifinomult automatizálási személyzet nélkül alkalmazzák a robotokat. Kiemelte az UR robotok „lelkét”, a hardver és szoftver magját, amelyet egy innovációs vállalati kultúra és erős partnerek támogatnak, és amelynek célja a világ megváltoztatása azáltal, hogy a gyártó embereket felhatalmazza olyan dolgok automatizálására, amelyeket korábban nem volt praktikus automatizálni.


A Universal Robot vállalat előrelátása azonban nem áll meg az együttműködő robotoknál. Esben Østergaard bemutatta a vállalat erőfeszítéseit a jelentős ipari válság megoldásában: „A feldolgozóiparban szembe kell néznünk a készségek hiányával, amelyet minden lehetséges módon át kell hidalnunk. A tudásteremtés és a robotokhoz való hozzáférés megkönnyítése fontos lépés ebbe az irányba.”84 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page