top of page

Robot 3D vision megoldások

Az alábbi kiemelt feladatokat oldjuk meg a Robot 3D vision termékekkel:

solomon1.png

Pick-and-Place

A termékek szabályosan vannak elhelyezve a tárolóban, 3D adatpontok alapján meghatározható a helyzetük. Technikailag ez egy egyszerű feladat, a leggyakoribb a gyártó egységekben.

Gyártógépbe termék behelyezése

További elterjedt feladat a gyártógépek termékkel történő ellátása. A munkadarabok ömlesztett beérkezését követően a robot kiveszi a felismert terméket és a gépbe helyezi. Az AccuPick 3D megtanítja a szoftvert az objektumok felismerésére néhány mintakép alapján. Egy kiegészítő modullal elkerülhető a tárolóedénnyel való ütközés.

solomon2.png
solomon3.png

Pick-and-Drop

Azoknál a feladatoknál, ahol a termékek vákuumkorongokkal vagy szivacsos megfogóval felvehetőek az AccuPick lehetővé teszi a tanulási folyamat mellőzését, vagyis a robot azonnal felismeri a terméket és kezeli azt. Ez jelentősen meggyorsítja a folyamat beindítását. 

Osztályozás

Olyan speciális feladatok, ahol a szortírozott termékeknek nincs meghatározott állandó formájuk. Mintaképek alapján az AccuPick lehetővé teszi az ilyen termékek felismerését, orientációjuk, 3D pozíciójuk meghatározását. Élelmiszeripari felhasználás esetén tökéletes megoldást jelent az automatizálásban. 

solomon4.png
solomon5.png

Egységek összeválogatása

Különböző termékek kiválogatása eltérő tárolókból, egy összeszereléshez tartozó több termékes csomag elkészítésével. A termékek ömlesztve érkeznek, a továbbításnál viszont már adott pozícióban is lehetnek. Autóipar, elektronikai ipar, gyógyszeripar, kozmetikai ipar a főbb felhasználó réteg.

Összeszerelés

Az összeszerelés a kiválogatást követő lépés, egyel magasabb komplexitással. Nagy pontosságot igényel a termékek megfelelő helyre történő lerakása. A felhasználók a megfelelő beállításokat könnyen implementálhatják az intuitív kezelőfelületen és a változatos PLC kompatibilitás szintén a folyamatot egyszerűsíti. 

solomon6.png
solomon7.png

Becsomagolás

Különböző termékek egy csomagolásba történő helyezése szintén automatizálható feladat. Az operátorok által elvégzett feladat gyorsítható és javítható a megfelelő AccuPick alkalmazással.

Komplex formájú termékek

Az AccuPick kiváló felismerést biztosít bonyolult formájú termékek esetében is. Használható ömlesztett vékony termékek felismerésére és megfogásának vezérlésére. Példaképpen vékony lemez, papír, gumi, textil is kezelhető, annak ellenére, hogy egymáson fedésben vannak és a formájuk is változó. Átlátszó termékek esetében is megoldást adunk a mozgatásra.

solomon8.png
solomon9.png

Szállítópályás felvétel

Pálya mozgás közben is alkalmazható az AccuPick által vezérelt felvétel folyamata. Változatos termékformák, különböző pozíciókban is kezelhetőek. Mozgatás közbeni felemeléshez a ToF (Time-of-Flight) és lézeres 3D scennerek a megoldás.

Megrendelés kiválogatása

Több ezer SKU felismerése a tárolódobozokból az ügyfelektől érkező megrendelések alapján. Elterjedt a felhasználás a nagy logisztikai centerekben ahol a többezer webshopos rendelés feldolgozása történik. Az SKU adatok folyamatos változása nem teszi lehetővé, hogy felragasszuk őket a tárolókra. Az AccuPick képes a terméket felismerni 3D adatai alapján.

solomon10.png
solomon11.png

Csomag felvétel

Csomagküldő cégeknél a többezres küldemények kezelése nagyon munkaerő igényes feladat. A csomagok méretétől és megjelenésétől függetlenül  az AccuPick rendszer képes a csomagok válogatására a pontos csomagméretek ismerete nélkül.

Palettázás

Kartondobozok pakolása a raklapra vagy arról egy elterjedt feladat a raktárbázisokban. Itt szintén nem szükséges az AccuPick számára a dobozok adatainak előzetes megadása. Mérettől és elhelyezkedéstől függetlenül a 3D rendszer számára felismerhetőek és a kívánt pozícióba helyezhetőek, annak ellenére is ha nincs rés közöttük.

solomon12.png
bottom of page